Energiagentur advarer om grøn afmatning

Politisk usikkerhed truer udbygningen af vedvarende energi, siger Det Internationale Energi Agentur, IEA.
AF RITZAU FINANS

Usikkerhed om politiske rammebetingelser truer med at dæmpe momentum for investering i vedvarende energiprojekter, konkluderer det internationale energiagentur, IEA, i en ny rapport.

"Ekspansionen af vedvarende energi vil aftage over de næste fem år, medmindre politisk usikkerhed reduceres," skriver IEA i forbindelse med offentliggørelsen af sin rapport "Medium-term Renewable Energy Market Report.

På globalt plan ventes den vedvarende energiproduktion at stige med 45 pct. frem til udgangen af 2020. Det dækker dog over en forventning om, at den årlige vækst i ny vedvarende energi vil aftage og stabiliseres efter 2014.

"Vedvarende energi er en nødvendig del af energisikkerheden. Men nu, hvor det er ved at blive en konkurrencedygtig mulighed i et stigende antal tilfælde, stiger usikkerheden om de politiske rammebetingelser på nogle nøglemarkeder. Det skyldes bekymringer om omkostningerne ved etablering af vedvarende energi," siger Maria van der Hoeven, som er direktør i IEA.

Frem til udgangen af 2020 estimerer IEA gennemsnitlige investeringer i ny vedvarende energikapacitet på godt 230 mia. dollar årligt. Det er lavere end de omkring 250 mia. dollar, der blev investeret i 2013.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåJob

Se flere jobs