EnergiWatch

Vindsmæk trods optur i industriproduktion

Den danske industriproduktion i steg i juni efter at have været nedadgående i april og maj.

Foto: Bard

Stigningen lyder på 5,3 pct. i forhold til måneden før, og det er en lidt overraskende, omend god nyhed for dansk industri. Det vurderer Jan Størup Nielsen, der er senioranalytiker i Nordea.

"Stigningen i industriproduktionen giver et tiltrængt løft til dansk industri, der i øjeblikket kæmper med faldende ordreindgang og øget usikkerhed. En væsentlig del af forklaringen bag den overraskende kraftige stigning i juni skal dog findes i en voldsomt fremgang i medicinalindustrien, der over måneden steg med mere end 35 pct.," siger han i en kommentar.

Vindmølleindustrien trækker til gengæld ned, fortæller analytikeren til EnergiWatch. Branchen er en del af kategorien motorer, vindmøller og pumper.

"Her var der faktisk tale om et fald på 13,3 pct. i juni målt i forhold til maj. Også målt i forhold til juni sidste år var det et betydeligt fald: 14,7 pct.," skriver Jan Størup i en mail.

Rusland ryster os ikke

Den gode nyhed om industriproduktionen viser, at dansk økonomi er på rette vej, mener Steen Bocian, cheføkonom i Danske Bank.

"Dagens tal indikerer, at dansk økonomi er på sporet - opsvinget lever fortsat. Men opsvinget er dog fortsat ganske skrøbeligt, og der skal derfor ikke meget til for at afspore det. I disse dage er der stor fokus på de russiske sanktioner overfor blandt andet dansk landbrug," siger han i en analyse.

Steen Bocian vurderer dog ikke, at de russiske sanktioner vil få en effekt på det danske opsving, da Danmarks eksport til Rusland ikke fylder nok i det store billede.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs