EnergiWatch

Vindsmæk trods optur i industriproduktion

Den danske industriproduktion i steg i juni efter at have været nedadgående i april og maj.

Foto: Bard

Stigningen lyder på 5,3 pct. i forhold til måneden før, og det er en lidt overraskende, omend god nyhed for dansk industri. Det vurderer Jan Størup Nielsen, der er senioranalytiker i Nordea.

"Stigningen i industriproduktionen giver et tiltrængt løft til dansk industri, der i øjeblikket kæmper med faldende ordreindgang og øget usikkerhed. En væsentlig del af forklaringen bag den overraskende kraftige stigning i juni skal dog findes i en voldsomt fremgang i medicinalindustrien, der over måneden steg med mere end 35 pct.," siger han i en kommentar.

Vindmølleindustrien trækker til gengæld ned, fortæller analytikeren til EnergiWatch. Branchen er en del af kategorien motorer, vindmøller og pumper.

"Her var der faktisk tale om et fald på 13,3 pct. i juni målt i forhold til maj. Også målt i forhold til juni sidste år var det et betydeligt fald: 14,7 pct.," skriver Jan Størup i en mail.

Rusland ryster os ikke

Den gode nyhed om industriproduktionen viser, at dansk økonomi er på rette vej, mener Steen Bocian, cheføkonom i Danske Bank.

"Dagens tal indikerer, at dansk økonomi er på sporet - opsvinget lever fortsat. Men opsvinget er dog fortsat ganske skrøbeligt, og der skal derfor ikke meget til for at afspore det. I disse dage er der stor fokus på de russiske sanktioner overfor blandt andet dansk landbrug," siger han i en analyse.

Steen Bocian vurderer dog ikke, at de russiske sanktioner vil få en effekt på det danske opsving, da Danmarks eksport til Rusland ikke fylder nok i det store billede.

Mere fra EnergiWatch

EnergiWatch er tilbage på fredag

I anledning af Kristi himmelfart holder EnergiWatch lukket i morgen, torsdag den 26. maj. Vi er tilbage med to nyhedsbreve og dugfriske nyheder fra energibranchen allerede på fredag.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs