Dong-partner vinder kontrakt på eftersøgning af MH370
Normalt udfører hollandske Fugro ingeniørarbejde for virksomheder inden for en bred vifte af energi-projekter fra renewables til olie og gas, men en helt anden og uprøvet udfordring har de seneste måneder sendt selskabet ind på det globale landkort.
I juni modtog selskabet, som Dong så sent som i november 2013 lagde en stor kontrakt hos, en opgave i forhold til eftersøgningen af det malaysiske fly MH370, og nu har de australske myndigheder igen valgt hollænderne til næste fase af arbejdet.
Væk i fire måneder
Arbejdet består konkret i kortlægning af 60.000 kvadratkilometers havbund, som skal støvsuges i løbet af 300 dage i håbet om at finde flyet.
Flyet fra Malaysian Airlines forsvandt 8. marts på vej fra Kuala Lumpur til Beijing.
Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her
Trods intensiv eftersøgning og ekstrem bevågenhed er skæbnen for Boeing-flyet med de 227 passager fortsat ukendt. Videoen herunder viser det nye område for eftersøgning, som ligger et godt stykke syd for det hidtidige fokusområde.
Ramt af vigende oliemarked
Fugro, der har omkring 12.500 ansatte, blev stiftet i 1962 og blev i 1992 børsnoteret.
I den mindre dramatiske afdeling er Fugro blevet bestilt til kortlægning af forholdene omkring vindmølleprojekterne Gode Wind og Gwynt y Môr-parken, som henholdsvis Dong og RWE står bag.
Opmærksomheden og opgaverne afspejler sig imidlertid ikke i aktiekursen, som i midten af juli ramte det laveste niveau i fem år efter en nedskrevet, der blev forklaret med et svækket olie- og gasmarked.
Hollandsk olieefterforsker sendt til bunds
Relaterede artikler:
CT Offshore får ordre til vindparken Gwynt y Môr
For abonnenter
Danskere løber med ordre til 582 megawatt-projekter
For abonnenter