EnergiWatch

Medie: Ministers tal for grønne jobs skudt langt over

Andresen Towers skulle have skabt 200 grønne jobs gennem EUDP-projekt med budget på 5,75 mio. kr., men det er helt ved siden af. "Glem det tal," siger direktør.

Foto: LM Wind Power

Der skulle angiveligt blive skabt 2,5 job for hver million kroner, som støttes med midler fra EUDP-puljen (Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram), skriver Ingeniøren.

Det fremgår af en ny rapport, som er lavet af Oxford Research for EUDP, der hører under klima- og energiministeriet.

Klima- og energiminister Rasmus Helveg har da også brugt tallet til at fremhæve jobskabelsen.

"Tallene bekræfter Danmarks satsning på energiteknologi og understreger, at grøn omstilling og jobskabelse kan gå hånd i hånd," sagde ministeren, men tallene i rapporten tyder på, at noget er helt galt.

Direktør: Glem det tal

Ifølge rapporten skulle Andresen Towers, der laver vindmølletårne, have skabt 200 nye job i forbindelse med et projekt, som er gennemført fra 2011-2012, og som har haft et budget på beskedne (i EUDP-sammenhæng) 5,75 mio. kr.

Men det tal er helt hen i vejret, lyder det fra Andresen Towers selv.

"Glem det tal. Vi har måske ansat omkring 100 medarbejdere, og det skyldes ikke kun dette projekt, men vores generelle høje investeringer," siger adm. direktør Ib Andresen til Ingeniøren.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

De 200 jobs, der skulle være skabt hos Andresen Towers, udgør 40 pct. af alle de direkte jobs (493), der skulle være skabt ved hjælp af EUDP-støtte for samlet 398 mio. kr.

Udmeldingen fra Andresen Towers kommer bag på Energistyrelsen, der vil kontakte tårnproducenten.

Vindkomet forventer 50-100 pct vækst

Siemens' utålmodighed rammer blødende partner

Formand forsvarer støtte til tabsgivende Topsøe-selskab

Millioner i nordisk energisamarbejde

Topsøes brændselscelle-forretning fortsætter med røde tal

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs