EnergiWatch

Nye støttemillioner til grøn tænketank

Concito har fået 8 mio. kr. af Villum Fonden, der står bag vinduesvirksomheden Velux, til tre store analyseprojekter.

Foto: CONCITO

Den grønne tænketank Concito har fået 8 mio. kr. af Villum Fonden, fonden bag vinduesvirksomheden Velux, til at videreudvikle og styrke deres klimarbejde i de kommende to år.

Det oplyser Concito i en pressemeddelelse.

”Med denne bevilling kan vi fortsætte og styrke arbejdet med at identificere, udvikle og formidle effektive klimaløsninger til politikere, erhvervsliv og borgere. Dermed vil vi bidrage til at mindske gabet mellem de videnskabelige konklusioner fra FN's klimapanel IPCC og de nuværende utilstrækkelige nationale og internationale klimapolitikker og -virkemidler,” udtaler Concitos direktør Thomas Færgeman.

Tænketank: Klimafond er fremragende 

Millionerne fra Villum Fonden gives til tre store analyseprojekter om vedvarende energi, klimapåvirkningen fra forbruget af varer og tjenesteydelser samt overvågning og vurdering af potentialet i nye klimarelaterede tendenser, politikker og teknologier.

Ifølge Concito skal projekterne blandt andet medvirke til at "etablere et evidensbaseret og globalt perspektiv på klimaudfordringen blandt beslutningstagere og i offentligheden". Desuden vil Villum Fondens penge være med til styrke økonomien i Concito, lyder det.

Fonden er hovedaktionær i VKR Holding, der bl.a. står bag Velux. Fonden støtter naturvidenskabelig og teknisk forskning, sociale og kulturelle formål og projekter inden for miljø og bæredygtighed.

Concito i biomasseslagsmål med Dansk Energi 

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs