EnergiWatch

Rapport: Klimahandling giver op til 14.000 milliarder i 2030

Der kan tjenes utrolige summer og reddes næsten 100.000 liv årligt, hvis politikerne handler for for klimaet, vurderer Verdensbanken.

Foto: DONG

Gevinsterne ved at sætte ind over for klimaet mere end opvejer omkostningerne. For der venter billioner i bnp-vækst og tusinder af reddede liv, hvis verden søsætter reformer til gavn for klimaet.

Sådan lyder det fra Verdensbanken i et nyt studie.

Banken, som i de seneste år er begyndt at interessere for klimaændringer, har med et nyt studie modelleret de potentielle omkostninger og gevinster ved at bruge skatter, incitamenter og reguleringer til at rydde op i udvalgte sektorer i nogle af verdens største økonomier.

Finanskrise-hovedrolle: Nu har vi kurs mod klimaboble

Banken har analyseret reformer, der skal sætte skub i renere transport, mere effektiv brug af energi i industrien og mindre energisultne bygninger og husholdninger.

Og konklusionen er opløftende: Reformerne vil øge bnp-væksten med 1,8 billioner dollar til 2,6 billioner dollar - mellem 9.800 og 14.000 mia. kr. - om året fra 2030. Og ikke mindst vil reformerne være med til at forhindre, at 94.000 dør for tidligt.

Der står nu klart, at klima-intelligent udvikling kan booste beskæftigelse og redde millioner af liv

Verdensbanken

"Der står nu klart, at klima-intelligent udvikling kan booste beskæftigelse og redde millioner af liv," lyder det fra Verdensbanken.

"Intelligente udviklingspolitikker og projekter kan også sænke farten på kritiske klimaforandringer. Baseret på denne nye videnskabelige forståelse og med udviklingen af nye økonomiske modelredskaber til at kvantificere disse fordele er det tydeligt, at målene for økonomisk udvikling og beskyttelse af klimaet kan være komplementerende".

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Analytikerne i Verdensbanken har i mange tilfælde brugt lokale studier og skaleret dem op til nationale og regionale niveauer. Det kan eksempelvis være fordelene ved at give landområder i Kina renere madovne eller at forbedre den offentlige transport i en indiske by.

Og her er konklusionen, at fordelene ved reformer i den offentlige sundhedstilstand, økonomiske udvikling og fødevare- og energiforsyning mere end opvejer prisen for reformerne.

Højesteret baner vej for vindoptur i USA

Mere fra EnergiWatch

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs