EnergiWatch

Ny fond skal sikre grønne milliardinvesteringer i Afrika

Danmark er med i et nyt projekt, der skal trække miljøvenlige energiinvesteringer til kontinentet.

Foto: Goldwind

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) lancerer i dag African Renewable Energy Fund (Aref), der over de næste 10 år forventes at bidrage til grønne investeringer for over fem milliarder kroner i Afrika.

Aref er en nystartet investeringsfond, der skal sikre flere investeringer i bæredygtige energiprojekter i Afrika. Fonden har allerede nu en række investeringsprojekter i udsigt, primært små og mellemstore energiprojekter inden for vandkraft, vind, geotermisk energi, solenergi, biomasse og affaldsgas.

"De afrikanske lande efterspørger i stigende grad investeringer og samhandel for at få bedre gang i deres vækst. Det skal ske på ansvarlig og bæredygtig vis," siger Mogens Jensen i en pressemeddelelse.

"Jeg er derfor glad for, at vi med dette nye tiltag kan være med til at skubbe det afrikanske kontinent i grøn retning samtidig med at give danske virksomheder bedre muligheder til gavn for vækst og beskæftigelse både i udviklingslandene og i Danmark," tilføjer han.

Skal bidrage til bæredygtig vækst

Arefs startkapital på 1,1 milliarder kroner kommer fra private midler, investeringsfonde og udviklingsmidler fra Danmark, USA, Den Afrikanske Udviklingsbank og African Biofuel and Renewable Energy Company, der er ejet af afrikanske stater og finansielle institutioner.

De private investorer regner med et nettoafkast på over 20 procent. Fonden forventes over de næste 10 år at ville bidrage til investeringer i bæredygtig energi for over en milliard dollar på det afrikanske kontinent svarende til 5,5 milliarder kroner.

Danmark giver årligt over 200 millioner kroner til Den Afrikanske Udviklingsbank, der står bag Aref og arbejder for at skabe bæredygtig vækst og beskæftigelse i Afrika.

Handels- og udviklingsministeren præsenterer investeringsfonden på et seminar i FN-byen i København tirsdag eftermiddag.

Mere fra EnergiWatch

EKF-lån sikrer Vestas stor australsk ordre

Den danske mølleproducent skal levere 122 møller til et projekt i Australien, som EKF Danmarks Eksportkredit har ydet et milliardstort lån til. Der er tale om et projekt, hvor man har tænkt kreativt undervejs, fortæller direktør i EKF Danmarks Eksportkredit.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs