Stridigheder præger oliemarked

Geopolitiske spændinger holder oliemarkedet i et jerngreb. Gasmarkedet er præget af nervøsitet.
Foto: AP
Foto: AP
AF RITZAU FINANS OG JOACHIM CLAUSHØJ BINDSLEV

Det er fortsat de geopolitiske spændinger, som holder oliemarkedet i et jerngreb tirsdag morgen. Men prissætningen betegnes som "anstrengt" og ses der på tekniske faktorer, ligger markedet lige under et niveau, hvor en mur af salgs-ordrer venter.

Investorerne er især bekymrede over udviklingen i OPEC's næststørste olieproducent, Irak, hvor kampe mellem militante islamistiske grupper
og de irakiske styrker fortsat foregår.

Samtidig er der igen lidt fokus på Ukraine, hvor Rusland har gjort alvor af truslen om at lukke for naturgassen til nabolandet. Det russiske
gasselskab Gazprom siger, at Ukraine skylder 4,5 mia. dollar for gasleverancer. Ukraines gasreserver er dog så store, at landet kan klare sig i tre til fire måneder uden leverancer, vurderer Dansk Energi.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 112,65 dollar, hvor den mandag stod i 112,60 dollar per tønde midt på eftermiddagen. En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster tirsdag morgen 106,10 dollar mod en pris på 106,90 dollar mandag ved 17-tiden.

Samtidig har gasmarkedet genfundet roen efter skarpe stigninger mandag ovenpå det russiske gasstop. I går steg priserne 8 pct. - den højeste stigning ved åbning siden marts ifølge Danske Bank. Prisen blev dog stabiliseret i løbet af dagen, hvor den endte i en 2 pct. stigning.

Danske Bank-analytiker Jens Nærvig Pedersen siger dog til Ritzau, at gasmarkedet fortsat er nervøst på grund af krisen i Østeuropa.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs