EnergiWatch

Kinesisk klimaformand trækker i land om CO2-reduktion

En historisk reduktion af drivhusgassen CO2 i Kina stod åbenbart for klimaformands egen regning.

Foto: LM Wind Power

Det var måske for godt til at være sandt, da formanden for Kinas rådgivende komité om klimaforandringer på en konference i hovedstaden Beijing i dag sagde, at det store land for første gang er klar til at gennemføre nedskæringer i udledningen af CO2.

I hvert fald trækker formanden, He Jiankun, nu i land om de nedskæringer, der skulle være indført for drivhusgassen fra 2016.

»Hvad jeg i dag sagde, var udtryk for mine personlige holdninger. Dette synspunkt, som jeg udtrykte ved workshoppen, var kun tænkt til akademiske studier. Det sagte, repræsenterer ikke den kinesiske regering eller nogen organisation«, siger He Jiankun.

Planen skulle ifølge klimaformanden ske i forbindelse med landets næste femårsplan fra 2016, oplyste He Jiankun, før han trak det i sig igen.

Kina overhalede USA som verdens største CO2-udleder i 2006.

Løftet om at skære i udledningen af drivhusgasser kommer blot én dag efter præsident Barack Obamas erklæring om, at USA vil sætte nye mål for at bremse kraftværkernes udslip af drivhusgasser.

Tilsagnet fra Washington - og personligt fra He Jiankun - har skabt nyt håb om fremskridt i de globale klimaforhandlinger, som i årevis har været lammet af de to CO2-giganters uvilje mod at påtage sig internationale forpligtelser.

Verdens lande mødes i Bonn 4.-15. juni for at gøre fremskridt mod en ny global FN-aftale om klimaet.

Den skal efter planen indgås på topmødet COP21 i Paris i 2015. Bonn-mødet er primært for embedsmænd, men den 5. og 6. juni er afsat til ministerdrøftelser.

USA's grønne CO2-kurs er godt nyt for Vestas

Afdæmpet jubel over Obama-udspil

Hedegaard roser USA: Mest seriøse klimaplan til dato

Republikanere og kulstater vrede over Obamas krig mod kul

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs