EnergiWatch

Råvarer: Olie og guld presses op af Ukraine-konflikt

Den tilspidsede konflikt mellem Ukraine og Rusland tynger oliemarkedet mandag morgen.

Den spændte situation i regionen giver anledning til frygt for den europæiske forsyningssituation, og senest har Frankrigs udenrigsminister, Laurent Fabius, søndag advaret om, at situationen i Ukraine risikerer at koge over med uoverskuelige konsekvenser.

"Situationen er meget bekymrende. Når mennesker piskes til vanvid, og episoder hurtigt opstår, kan det altid koge over med uoverskuelige konsekvenser til følge," siger Fabius på fransk tv ifølge nyhedsbureauet AFP.

Spændingerne mellem Rusland og Vesten er intensiveret, efter at otte OSCE-observatører fredag blev tilbageholdt af prorussiske separatister i Ukraine, og meldingen kommer op til at EU-landenes 28 medlemmer mandag mødes i Bruxelles for at "forberede en ny række sanktioner".

Også USA ventes at indføre nye sanktioner, og hvis tingene forværres, kan en tredje fase komme på tale.

"Oliepriserne vil sandsynligvis gå højere i denne uge på grund af presset fra situationen omkring Rusland og Ukraine. Der er en generel bekymring i markederne om situationen," siger råvareanalytiker Robin Mills fra Manaar Energy Consulting and Project Management til Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 109,80 dollar, hvor den fredag eftermiddag stod i 110,10 dollar per tønde. En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 100,90 dollar mod en pris på 101,30 dollar fredag ved 17-tiden.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs