Venstre: Regeringen skal sænke energiafgifterne

Fagbevægelsen og erhvervslivet vil have sænket energiafgifter. Regeringen kan ikke længere undslå sig, siger V.
Foto: Steen Brogaard, Jyllands-Posten
Foto: Steen Brogaard, Jyllands-Posten
AF RITZAU

Regeringen skal lytte til fagbevægelsen og erhvervslivet, der tirsdag gør fælles front mod energiafgifterne, der ifølge en lang række organisationer som 3F, FTF og Dansk Industri koster vækst og arbejdspladser.

Det siger Venstres energiordfører Lars Christian Lilleholt.

"Regeringen må lytte til fagbevægelsen og erhvervsorganisationerne," siger han.

"Her er de ude med et meget vigtigt budskab om, at hvis vi vil bevare de arbejdspladser, der har højt energiforbrug, i Danmark, så er det helt nødvendigt, at vi får sænket energiafgifter, ikke mindst PSO'en.

Koster tusindvis af danske arbejdspladser

Det er i tirsdagens Børsen, at de i alt otte forskellige organisationer går ud og ønsker en sænkning af de energiafgifter, der blev aftale og gennemført af samtlige Folketingets partier undtagen Liberal Alliance i 2012.

"Det her kan regeringen ganske enkelt ikke lukke øjnene for. Hidtil har man sagt, at de her afgifter ikke er noget problem, men det her viser, at det er et problem, der vil koste i tusindvis af danske arbejdspladser," siger Lars Christian Lilleholt.

Organisationerne siger samtidig, at energiaftalen ikke skal genåbnes sådan, som Venstre har talt for.

Hvis regeringen skal lytte, når det gælder afgiftslempelser, skal I så ikke også lytte, når man fraråder at genåbne energiaftalen?

"Vi må jo se på, hvilke muligheder der er, men jeg har meget svært ved at se, at det kan lade sig gøre at reducere PSO'en uden at se på omkostningerne. Ellers skal de pege på, hvor pengene ellers skal komme fra. For os handler det ikke om genåbning eller ej. Jeg synes, vi har et fælles ansvar for, at når økonomien i aftalen skrider med flere milliarder kroner, så har vi et fælles ansvar for at få et løst. Vi mener fortsat, at energiforliget skal genåbnes," siger Lilleholt.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs