EnergiWatch

En smule salgspres på olien

Investorerne på de internationale råvaremarkeder har vendt fokus mod de fundamentale markedsforhold.

Den amerikanske centralbanks pengepolitiske møde onsdag pegede i retning af en større tillid til den økonomiske udvikling, og torsdag blev opfattelsen bekræftet af et sæt gode nøgletal fra den amerikanske økonomi.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 106,20 dollar, hvor den torsdag eftermiddag stod i 106,45 dollar per tønde. En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 98,50 dollar mod en pris på 98,90 dollar torsdag ved 17-tiden.

"Dollaren styrkes efter Federal Reserves melding og olie er kommet under en smule salgspres. Markedet er igen begyndt at fokusere på de fundamentale forhold som er, at vi har mere end rigeligt med forsyninger," siger analytiker Gene McGillian fra Tradition Energy i Connecticut til Bloomberg News.

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs