EnergiWatch

Japan vil tjene på atomnedrivninger

Nedrivningen af Fukushima Daiichi vil kræve helt nye teknologier. Japan håber at kunne tjene på salg af samme innovationer.

Da den gigantiske tsunami i 2011 væltede ind over atomkraftværket Fukushima Daiichi, satte den kølesystemerne ud af kraft og bragte tre af værkets seks reaktorer til nedsmeltning. Katastrofen har haft enorme menneskelige konsekvenser for Fukushima-områdets indbyggere, men lige så alvorlig er problematikken omkring Fukushima Daiichi selv.

Nedsmeltningerne af Daiichis reaktorer var nemlig så intens, at de højradioaktive kerner forvandledes til en lavalignende masse, der langsomt åd sig igennem reaktorernes sikkerhedsbarrikader. Efter en intens kamp mod uret fik Japan dog de løbske kernereaktioner under kontrol, men stod derefter tilbage med tre stenhårde reaktorkerner, der nu nærmest var svejset sammen med deres beholdere af stål og beton. Disse nedsmeltede reaktorer er umulige at nedrive med verdens nuværende teknologi.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Energinet skal finscreene havmiljø for 6 GW havvind

Energinet er blevet pålagt af Energistyrelsen at igangsætte forundersøgelser for i alt 6 GW havvind samt for ny placering af Hesselø Havvindmøllepark. Derudover skal Energinet forberede etablering af nettilslutningspunkter på land.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs