EnergiWatch

Olieprisen falder på lavere Krim-frygt

Høje lagertal og lidt mindre sabelraslen får oliepriserne til at falde en kende.

Oliemåler. | Foto: Jyllands-Posten

Oliepriserne siver fortsat onsdag morgen efter tirsdagens udsalg i kølvandet på de reducerede bekymringer over udviklingen i konflikten på Krim-halvøen. Samtidig viser lagertal en positiv udvikling, mens presset fra det kolde vintervejr i det nordlige USA så småt er ved at være på retur.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 109,20 dollar, hvor den tirsdag eftermiddag stod i 109,50 dollar per tønde. En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 103,50 dollar mod en pris på 103,60 dollar tirsdag ved 17-tiden.

Den ugentlige rapport fra American Petroleum Institute, API, viste tirsdag aften, at de amerikanske lagre af råolie steg med 1,2 mio. tønder i den foregående uge. Opgørelsen af benzinlagrene viste et fald på 1,2 mio. tønder, mens lagrene af destillater faldt med 0,3 mio. tønder.

API indsamler opgørelse oplysninger fra raffinaderier, bulk terminaler og rørledninger på frivillig basis. Onsdag kommer den ugentlige statistik fra det amerikanske energiministerium, Department of Energy.

Mere fra EnergiWatch

Nordex taber knap en milliard i andet kvartal

Den tyske mølleproducent er den næste i rækken, der kan fremvise et stort tab. Nordex må ligeledes se toplinjen svinde ind. Det er dog præcis som ventet, lyder det fra direktøren.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs