Olieprisen falder på lavere Krim-frygt

Høje lagertal og lidt mindre sabelraslen får oliepriserne til at falde en kende.
Oliemåler. | Foto: Jyllands-Posten
Oliemåler. | Foto: Jyllands-Posten
AF RITZAU FINANS

Oliepriserne siver fortsat onsdag morgen efter tirsdagens udsalg i kølvandet på de reducerede bekymringer over udviklingen i konflikten på Krim-halvøen. Samtidig viser lagertal en positiv udvikling, mens presset fra det kolde vintervejr i det nordlige USA så småt er ved at være på retur.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 109,20 dollar, hvor den tirsdag eftermiddag stod i 109,50 dollar per tønde. En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 103,50 dollar mod en pris på 103,60 dollar tirsdag ved 17-tiden.

Den ugentlige rapport fra American Petroleum Institute, API, viste tirsdag aften, at de amerikanske lagre af råolie steg med 1,2 mio. tønder i den foregående uge. Opgørelsen af benzinlagrene viste et fald på 1,2 mio. tønder, mens lagrene af destillater faldt med 0,3 mio. tønder.

API indsamler opgørelse oplysninger fra raffinaderier, bulk terminaler og rørledninger på frivillig basis. Onsdag kommer den ugentlige statistik fra det amerikanske energiministerium, Department of Energy.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ingrid Riis /reel

Vindmølleudbygningen går i minus i 2023

For abonnenter