Grønne NGO'er: Miljøøkonomisk Råd ignorer os

Vismændene i Miljøøkonomisk Råd lytter ikke til de grønne organisationer, og derfor bliver anbefalingerne meget teoretiske, lyder kritikken.

En række grønne NGOer kritiserer vismændene i Miljøøkonomisk Råd, der i dag udgiver en rapport, som anbefaler Danmark at skrue ned for den grønne omstilling. Rapporten blev allerede lækket i sidste uge, og i den anfører rådet, at Danmark bør sænke sin CO2-målsætning til et reduktionsmål på 30 pct. i 2020 og dermed genoverveje havvindmølleparkerne Horns Rev 3 og Kriegers Flak.

Råd: Dansk klimapolitik alt for ambitiøs

Men de økonomiske vismænd i rådet lytter ikke til selv velbegrundede faglige argumenter og baserer deres konklusioner på baggrund af en meget "teoretisk tilgang", der "fører til en række uheldige anbefalinger, hvis man ønsker, at der skal ske markante teknologifremskridt og effektiviseringer, som i den sidste ende kan føre til reduktion i drivhusgasudledningen," lyder det fra Verdensnaturfonden ifølge Information.

Ved ikke om det giver mening

Det Miljøøkonomiske Råd består af fire vismænd og 16 medlemmer som repræsenterer arbejdsmarkedets parter, erhvervsorganisationer, miljøorganisationer samt regeringen.

Statsminister advarer om energipolitisk zigzag-kurs 

"Vi oplever, vismændene ikke tager indvendinger til sig, selv om de har været bredt funderet i rådet og sagligt velbegrundede," fortæller Christian Ege til Information.

Den melding bliver bakket op af Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident for Danmarks Naturfredningsforening.

"Vi har selvfølgelig snakket om, hvorvidt det overhovedet giver nogen mening for os at sidde med. Men jeg ser hellere, at sammensætningen af vismændene ændres, end at rådssammensætningen ændres," siger hun til Information.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter