EnergiWatch

Statsminister advarer om energipolitisk zigzag-kurs

Statsministeren mener, at Venstre fører en energipolitisk zigzag-kurs, der skader danske virksomheder. Lars Løkke afviser, men siger, at forudsætningerne i energiforliget er "faldet fuldstændig fra hinanden".

Foto: Niels Hougaard

Statsminister Helle Thorning Schmidt og Venstres bejler til posten, tidl. statsminister og formand for Venstre, Lars Løkke Rasmussen, er netop færdige med en duel i Folketingssalen, hvor energiforliget fra 2012 var omdrejningspunktet.

Her lød det fra statsministeren, at Venstres trusler om at løbe fra energiforliget, som man indgik for omtrent to år siden, skader erhvervslivet, fordi det skaber usikkerhed om de langsigtede rammevilkår. Venstre mener derimod, at udviklingen er løbet fra de forudsætninger, der ligger til grund for den brede aftale, der tæller alle Folketingets partier minus Liberal Alliance.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs