Runevad vil have højere EU-mål

Vestas-CEO opfordrer EU's ledere til at hæve målet for renewables i 2030 til mindst 30 pct.
/ritzau/FINANS

Vestas svenske topchef, Anders Runevad, opfordrer sammen med flere andre europæiske selskaber, der beskæftiger sig med vedvarende energi, EU's ledere til at indføre ambitiøse og bindende mål for brugen af vedvarende energi i 2030.

Opfordringen kommer i forbindelse med 2013's EuropeBusiness i Bruxelles - et event, hvor 91 selskaber og organisationer har underskrevet en erklæring, der opfordrer til netop det.

Runevad og de andre topchefer byder EU-Kommissionens ramme til en klima- og energipolitik efter 2020 velkommen, men forslaget burde have været mere ambitiøst, hedder det i en pressemeddelelse fra Vestas.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

"Det er derfor, vi opfordrer EU's statsoverhoveder til at støtte EU-Parlamentets opfordring til bindende nationale mål for vedvarende energi så vel som et overordnet mål på mindst 30 pct. Det vil bidrage til at øge beskæftigelsen i EU, forsyningssikkerheden og det teknologiske lederskab," siger Anders Runevad.

I januar offentliggjorde EU-Kommissionen en ny ramme for regionens klima- og energipolitik i 2030. Målet er blandt andet, at udledningen af drivhusgasser skal være reduceret med 40 pct. i forhold til niveauet i 1990, og at der indføres et samlet bindende EU-mål for den vedvarende energis andel på mindst 27 pct.

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs