EnergiWatch

Connie Hedegaard kæmper for sit CO2-forslag

Efter Europa-Parlamentets markante ændringer af Connie Hedegaards forslag til en registrering af skibsfartens udledning af CO2, arbejder klimakommissæren nu intenst på et kompromis.

Foto: Tycho Gregers

Tiden er ved at rinde ud for klimakommissær Connie Hedegaard, der måtte se EU-Kommissionens såkaldte MRV-udspil tygget og fordøjet af Europa-Parlamentet i sidste uge for at komme ud igen med en række markante ændringer.

MRV (Meassure, Register and Verify) er EU-Kommissionens bud på, hvordan skibsfarten kan opgøre, hvor meget CO2 hvert enkelt skib udleder. Men et flertal i Miljøudvalget, der har behandlet udspillet fra Kommissionen, mener altså, at MRV-modellen skal skrues sammen på en anden måde. Helt konkret ønsker de, at skibe over 400 BT skal indgå i ordningen og registrere deres udledning af CO2 i modsætningen til EU-Kommissionen, der vil sætte grænsen ved 5000 BT, og altså kræve CO2-målinger fra færre skibe.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs