EnergiWatch

Nu skal Corydon i samråd om DONG-aftale

Finansministeren skal forklare, hvorfor han afviste et bud fra PensionDanmark og i stedet valgte Goldman Sachs, ATP og PFA.

Stine Brix. | Foto: Mark Knudsen Monsun

"Hvorfor valgte finansministeren at sælge ud af DONG til Goldman Sachs frem for PensionDanmark? Vi kalder Corydon i samråd #dkpol".

Det skriver Enhedslistens erhvervsordfører Stine Brix til formiddag på Twitter her. Hun skriver videre, at hun ønsker at se den vurdering, som Finansministeriet (FM) har foretaget af Goldman Sachs (GS), og ønsker at høre, hvorvidt FM har vurderet Goldman Sachs' interesser og forretning.

Hun skriver, at svaret i Folketingssalen - hvor aftalen er blevet debatteret - var, at en vurdering af GS' interesser og forretning var komplet irrelevant, men erhvervsordføreren undrer sig over den udlægning.

Stine Brix spørger, om "due dilligence ikke er basics", og kalder det fuldstændig relevant at forholde sig til investorers interesser og deres forretningsmodeller.

Årsagen til samrådet er, at PensionDanmark angiveligt har overbudt Goldman Sachs, ATP og PFA i kapitaludvidelsen.

OPDATERET 12:50: Stine Brix fortæller til EnergiWatch, at Enhedslisten - der har stillet et hav af spørgsmål om kapitaludvidelsen til finansminister Bjarne Corydon - vil have tygget alle hidtidige spørgsmål og svar igennem, så man mandag officielt kan kalde Corydon i samråd med en række nye spørgsmål. Hun siger, at det i høj grad afhænger af Finansministeriet, hvornår samrådet vil finde sted.

"Det er en utrolig kompliceret sag, og mange af de spørgsmål, vi har stillet, har en meget faktuel karakter. Det her handler om, hvilke vurdering der ligger bag, når man siger, at man har taget det bedste tilbud, hvis det er sandt, at PensionDanmark har afgivet et højere bud. Hvad er det så, man (FM, red.) lægger vægt på?," siger Brix.

"Hvis de gerne vil stille sig til rådighed hurtigt, kan det (samrådet, red.) være om en uge. Det er i høj grad dem, der afgør det".

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

PensionDanmark bød meget mere

Insero med i DONG-udvidelsen

DF: PensionDanmark-bud skal på bordet

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs