Corydon: DF på slingrekurs

Finansministeren giver ikke meget for Dansk Folkepartis kritik af kapitaludvidelsen.

DF's kritik af kapitaludvidelsen i DONG Energy møder hovedrysten fra finansminister Bjarne Corydon, skriver DR Nyheder.

"Det er rent slinger. Det har de allerede sagt ja til. Og det er de blevet fuldt orienteret om. Og den måde kan man jo ikke lave aftaler på," siger Bjarne Corydon til DR Nyheder.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl mener, at aftalen er unødigt fordelagtig for den nye medejer Goldman Sachs, ligesom han vurderer, at en vetoret til den amerikanske investeringsbank, reelt er en afgivelse af aktiemajoritet og dermed strider mod et forlig fra 2004.

DF-formand: Corydon har kørt os over

De har sagt ja

På den baggrund advarer Thulesen Dahl med et nej til aftalen. Den trussel giver finansminister Bjarne Corydon ikke meget for.

"Hvis Dansk Folkeparti ikke vil være en del af den aftale længere, står det dem jo frit for at lade være. Det er bare en underlig måde at optræde på, eftersom de har været med hele vejen," siger Corydon til DR Nyheder.

Bjarne Corydon oplyser til EnergiWatch, at Dansk Folkeparti i oktober - da aftalen med Goldman Sachs, ATP og PFA kom frem - gav tilsagn om, at de stod bag aftalen. Også de elementer, der omhandler vetoretten.

"DF har på det grundlag klart godkendt og givet sin støtte til, at vi kunne indgå endelige aftaler. Mindretalsbeskyttelsen i de endelige aftaler afviger ikke nævneværdigt fra dengang,” skriver han i en mail.

Ikke urimeligt

Corydon deler ikke opfattelsen af, at vetoretten strider mod et forlig fra 2004, der blev indgået mellem alle partier på nær Enhedslisten.

"De indgåede aftaler med de nye investorer respekterer til fulde de politiske aftaler," skriver han.

"Jeg synes heller ikke, at omfanget og karakteren af de beslutninger, der fremover vil kræve samtykke fra New Energy Investment, er urimelige set i lyset af de betydelig beløb, som ikke blot New Energy Investment, men også ATP og PFA nu er indstillet på at investere i DONG Energy."

Dansk Folkeparti truer DONG-aftale

Politisk flertal vil opsplitte DONG

DONG-ejere splittede om kapitaludvidelse

EU godkender "fusion" mellem Goldman Sachs og DONG

Goldman Sachs: Kongen af Wall Street 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også