EnergiWatch

To løsninger i spil til nyt europæisk kvotemarked

EU-Kommissionen arbejder på en reform af det nødlidende CO2-kvotemarked. EnergiWatch erfarer, at to løsninger er i fokus, men det endelige resultat afhænger af de kommende 2030-mål.

Foto: Harald Pettersen

EU er tæt på at tage et vigtigt skridt mod at reparere markedet for CO2-kvoter, som i dag ikke virker, fordi kvoteprisen er så lav, at det næsten ikke koster noget at forurene.

Hele systemet var i sommer lige ved at falde sammen, da klimakommissær Connie Hedegaards forslag om at trække kvoter ud af markedet midlertidigt for at få prisen op var tæt på at kuldsejle. I sidste ende støttede EU-parlamentet dog op, og i næste uge forventes det såkaldte backloading-forslag så at blive endeligt vedtaget.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs