EnergiWatch

Nyt norsk oliemarked til 50 mia kr på vippen

Der er tale om et marked for udenlandske underleverandører, der løber op i 50 mia norske kroner, når eller hvis Loftoen åbnes op for olieefterforskning. Men den norske regering tøver.

Lofoten i Nordnorge.

Det potentielt store olie- og gasområde ved Lofoten i Nordnorge kan betyde ordrer til danske og andre udenlandske underleverandører på hele 50 mia. kr., lyder det i en vurdering fra det norske analyse- og rådgivningsbureau Rysted Energi ifølge Dagens Næringsliv.

Den norske regering er under pres fra industriinteresser for at åbne for efterforskning i området, men miljø- og fiskeriinteresser trækker i den modsatte retning af frygt for naturen.

Solberg skuffer olieindustrien: Åbner ikke Lofoten

Det norske Oljedirektoratet har vurderet, at der kan være op til 1300 millioner tønder olie- og gasressourcer i området, hvoraf to tredjedele menes at være olie til en pris, der er sat til 100 USD per tønde.

Det er erhvervslivet i Nordnorge, der har bedt Rysted udarbejde en vurdering af, hvad det vil koste, hvis den norske regering beslutter at udskyde de første efterforskninger til om fire år.

Olieminister Tord Lien fra Fremskrittspartiet siger til avisen, at han ikke vil spekulere i hypotetiske beregninger.

Norsk oliefond når 5.000 milliarder

Danskere i den globale energitop

Bill Gates: Send norske oliemilliarder til Afrika

Norsk Oliefond tjener 210 mia. - på ét kvartal

Oliekæmpe: Fjern støtten til fossile brændsler

Mere fra EnergiWatch

Elbiler er ikke altid en gevinst for klimaet - nogle bliver det aldrig

Kører man kun 3.000 km i bil om året, bliver det aldrig bedre for klimaet at køre i en elbil. Kører man 7.500 km om året, går der otte-ni år, før skiftet gavner klimaet, viser ny forskning. Jo længere, man kører, jo bedre bliver klimaregnestykket. For mange kan det være klogt at vente med at skifte til en elbil, lyder rådet fra FDM og forskere ved Aarhus Universitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs