Omstridt direktør forlader Energistyrelsen

Energistyrelsen skal have ny chef. Ib Larsen forlader direktørposten til fordel for en stilling i departementet.
Foto: Energistyrelsen
Foto: Energistyrelsen

Den 1. januar siger Ib Larsen farvel til Energistyrelsen, hvor han har været direktør i 23 år.

Styrelsen oplyser i en pressemeddelelse, at Ib Larsen skifter til en stilling som kommitteret i Klima-, Energi- og Bygningsministeriets departement.

"Ib Larsen er 65 år og er nået til et punkt i sin karriere, hvor han ønsker at skifte de ledelsesmæssige forpligtelser som direktør for en stor styrelse ud med mindre belastende opgaver," lyder det i pressemeddelelsen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Styrelsen har under Ib Larsens ledelse i det seneste halve år været i heftigt stormvejr i forbindelse med den omstridte solcellesag. Sagen kostede klima- og energiminister Martin Lidegaard en næse, fordi han gav forkerte oplysninger til Folketinget på baggrund af tal fra Energistyrelsen. Ministeren har endda i skarpe vendinger kritiseret styrelsen for håndteringen af sagen:

"Jeg har nu bedt min departementschef om at tage en alvorlig snak med Energistyrelsens ledelse. Det her skal selvfølgelig kulegraves, og jeg vil ikke i den situation igen," lød det fra Martin Lidegaard i juni.

I Ib Larsens nye stilling skal han varetage ministeriets interesser i større tværministerielle arbejder, fungere som problemknuser i strategisk vigtige sager og agere sparringspartner for departementets ledelse og faglige enheder, lyder det.

"Ministeriet har haft en dygtig og solid direktør i Ib Larsen i Energistyrelsen, men jeg accepterer hans ønske om at trappe sin karriere ned. Der er ingen tvivl om, at det er en stor fordel for departementet at kunne trække på en kapacitet på energiområdet som Ib Larsen i det daglige arbejde. Jeg ser derfor frem til at fortsætte samarbejdet med Ib Larsen i en ny rolle," udtaler departementschef Thomas Egebo i pressemeddelelsen.

EU godkender (delvist) biogas-støtte

DONG's vindchef: "Skørt" med vindparker i minefelter

Landets dyreste fjernvarme er fem gange dyrere end den billigste

Kommuner satser mere på elbiler

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs