EnergiWatch

Tysk kabelløsning har lange udsigter

El-motorvejen mellem Vestdanmark og Tyskland virker ikke, og Energinet.dk forudser først væsentlige forbedringer i 2016.

Foto: Sydfyns Energi

Der er en prop i elsystemet mellem Danmark og Tyskland, viser de seneste tal fra Energitilsynet. Danmark kan i gennemsnit kun transportere 34 pct. af den planlagte elkapacitet fra Vestdanmark til Tyskland, fordi tyskerne ikke har udbygget deres eget elnet tilstrækkeligt.

Det er langt lavere end alle andre udlandsforbindelser og også mindre end sidste år, hvor kapaciteten lød på 50 pct. Dermed kan kun meget lidt af strømmen fra de danske vindmøller i Nordsøen komme til Tyskland, når det blæser meget, hvilket ifølge Dansk Energi gør det svært for Danmark at have et velfungerende engrosmarked for el, ligesom det er et problem for de danske vindambitioner.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs