EnergiWatch

Klimatopmøde set med danske briller

De centrale forhandlere fra det danske klimaministerium blogger under hele COP19.

Den danske klimaminister, Martin Lidegaard, kan følges næsten live i forhandlingerne til COP19.

Mens de danske kommunalpolitikere lægger sidste hånd på et til tider rodet og beskidt konstitueringsspil, er klima- og energiministre fra hele verden nu i færd med mindst lige så vanskelige forhandlinger ved årets klimaforhandlinger i Polen, COP19.

Selv om man ikke er tilstede på COP19, har man god mulighed for at følge med live. Den danske delegation har nemlig valgt at blogge fra forhandlingerne - og derved kan man få en næsten "live" opdatering på, hvilke knaster der præger COP'en, og få en fornemmelse af, om man nærmer sig en aftale eller ej.

Klimamøde for fuld (kul)kraft

Finansiering på dagsordenen

I dag onsdag indtager den danske klima-, energi og bygningsminister Martin Lidegaard (V) rollen som co-chair, når han sammen med Ugandas finansminister Maria Kiwanuka skal lede en højniveaudialog mellem snesevis af ministre.

Formålet med dialogen er ikke at forhandle en egentlig tekst, men derimod at udveksle erfaringer og diskutere løsninger inden for COP19’s store emne: klimafinansiering.

Hvordan dagens møde går, og hvilket resultat man når senere på ugen, kan man følge her.

COP19: Hvor skal pengene komme fra?

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs