EnergiWatch

Danmark og Norge i samarbejde om datahub

Energinet.dk og norske Stattnett vil arbejde for et fælles dataknudepunkt med informationer om elkundernes forbrug.

Energinet.dk og den norske pendant Stattnett har indgået en ”intentionsaftale” om den såkaldte datahub.

Det oplyser Energinet.dk i en pressemeddelelse.

DataHub’en er et it-system, som samler al information om elkundernes strømforbrug, og hvis hensigt bl.a. er at gøre det lettere for kunderne at skifte elleverandør. Den danske datahub blev sat i drift 1. marts, men da norske Stattnett skal lave et tilsvarende dataknudepunkt, vil selskaberne nu samarbejde om en mulig fælles dansk-norsk løsning.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

"Formålet er at analysere potentialet for et forpligtende samarbejde om udvikling og drift af datahub i både Danmark og Norge," skriver Energinet.dk i meddelelsen.

Nordisk Ministerråd har tidligere bedt de nordiske regulatorer om at lave et fælles slutbrugermarked for el for at harmonisere de nationale elmarkeder yderligere samt sikre konkurrence i Norden.

"En integreret dansk-norsk datahubløsning vil være et effektivt middel til at skabe harmonisering i et fælles nordisk slutbrugermarked," lyder det videre i meddelelsen, som oplyser, at det videre arbejde nu skal resultere i et beslutningsgrundlag om form og indhold af et muligt fremtidigt samarbejde.

På baggrund af det skal de to selskaber beslutte sig for, om de vil gå videre med et egentligt forpligtende samarbejde. Et lignende samarbejde vil også kunne danne grundlag for et samarbejde med resten af Norden.

Dansk Energi frygter it-koks: Engrosmodellen bør udskydes

Duedahl: Vi har vist lederskab

Eldirektør skoser Natur-Energi: "Det er mig ubegribeligt"

NRGi viser fremgang på bundlinjen

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs