EnergiWatch

Danmark og Norge i samarbejde om datahub

Energinet.dk og norske Stattnett vil arbejde for et fælles dataknudepunkt med informationer om elkundernes forbrug.

Energinet.dk og den norske pendant Stattnett har indgået en ”intentionsaftale” om den såkaldte datahub.

Det oplyser Energinet.dk i en pressemeddelelse.

DataHub’en er et it-system, som samler al information om elkundernes strømforbrug, og hvis hensigt bl.a. er at gøre det lettere for kunderne at skifte elleverandør. Den danske datahub blev sat i drift 1. marts, men da norske Stattnett skal lave et tilsvarende dataknudepunkt, vil selskaberne nu samarbejde om en mulig fælles dansk-norsk løsning.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

"Formålet er at analysere potentialet for et forpligtende samarbejde om udvikling og drift af datahub i både Danmark og Norge," skriver Energinet.dk i meddelelsen.

Nordisk Ministerråd har tidligere bedt de nordiske regulatorer om at lave et fælles slutbrugermarked for el for at harmonisere de nationale elmarkeder yderligere samt sikre konkurrence i Norden.

"En integreret dansk-norsk datahubløsning vil være et effektivt middel til at skabe harmonisering i et fælles nordisk slutbrugermarked," lyder det videre i meddelelsen, som oplyser, at det videre arbejde nu skal resultere i et beslutningsgrundlag om form og indhold af et muligt fremtidigt samarbejde.

På baggrund af det skal de to selskaber beslutte sig for, om de vil gå videre med et egentligt forpligtende samarbejde. Et lignende samarbejde vil også kunne danne grundlag for et samarbejde med resten af Norden.

Dansk Energi frygter it-koks: Engrosmodellen bør udskydes

Duedahl: Vi har vist lederskab

Eldirektør skoser Natur-Energi: "Det er mig ubegribeligt"

NRGi viser fremgang på bundlinjen

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs