EnergiWatch

Japanske atomer til hele verden

Firmaet bag det nedsmeltede atomkraftværk Fukushima Daiichi kan ved hjælp af et sæt særregler holde regnskabstallene positive. Det kan resten af sektoren også. For på trods af atomkatastrofen satser Japan stadig på eksport af reaktorteknologi.

Det er ikke let at være verdens måske mest forhadte firma. Men med et statsligt sanktioneret monopol er det stadig muligt at tjene en klækkelig skilling. Sådan forholder det sig i hvert fald for Tokyo Electric Power Company – Tepco i daglig tale – firmaet bag det nedsmeltede atomkraftværk Fukushima Daiichi.

Få firmaer har været så udskældte i Japans nyere historie, og Tepco måtte således i begyndelsen af denne måned igen stå på mål for endnu en bølge af hård kritik. Firmaet kunne nemlig erklære, at det i månederne april til september havde oparbejdet et ganske pænt overskud. Overskuddet lød på 8 mia. kr., en total kovending fra sidste år, hvor firmaet i samme periode led et tab på 10 mia. kr.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs