EnergiWatch

Højteknologifonden – en succes med plads til forbedringer

Højteknologifonden skaber nye jobs og mere appetit på forskning - en tredjedel af projekterne lykkes dog ikke, ligesom få brancher løber med langt de fleste midler. Og så er spørgsmålet, om det kommercielle fokus er skarpt nok?

Højteknologifonden, der med risikovillige milliarder til forskning og innovation skal sætte fart under væksten i dansk erhvervsliv, er en klar succes. Det mener forskere fra et af verdens førende universiteter, Harvard Business School. Men på den hjemlige front efterlyser eksperter med stor indsigt i fonden flere tiltag, der kan sikre en øget kommercialisering af resultaterne.

Blåstemplingen fra Harvard kommer i kølvandet på en undersøgelse fra universitetet. Den viser, at mindre virksomheder, der deltager i Højteknologifond-projekter (HTF), i gennemsnit øger antallet af ansatte med 10 personer to år efter, at de har fået tilsagn til et projekt. Tre år efter et tilsagn er antallet af ansatte øget med 14 personer – sammenlignet med virksomheder, der er udvalgt til ansøgning uden at have fået en bevilling.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs