EnergiWatch

Ny trist drivhusrekord

Mængden er drivhusgasser i atmosfæren var i 2012 højere end nogensinde.

Andelen af drivhusgasser i atmosfæren nåede i 2012 det højeste niveau hidtil målt.

Det konstaterer FN-organet World Meteorological Organization (WMO) i en rapport. Konkret er andelen af drivhusgasser steget med 32 pct. fra 1990 til 2012.

CO2 tegner sig for 80 pct. af stigningen. Alene fra 2011 til 2012 voksede andelen af CO2 i atmosfæren hurtigere end den gennemsnitlige stigning over de seneste ti år.

USA's CO2-udledning på 1994-niveau

Tiden er imod os

Udviklingen bekymrer Michel Jarrud, generalsekretær for WMO. Han mener, at rapporten endnu en gang understreger, hvordan varmeopsamlende partikler fra menneskelige aktiviteter har rystet den naturlige orden.

Det skriger på politisk handling, mener han.

"Begrænsningen af klimaforandringer kræver store og vedvarende reduktioner af drivhusgasser. Vi bliver nødt til at handle nu, ellers sætter vi fremtiden for vores børn, børnebørn og fremtidige generationer på spil. Tiden er ikke på vores side," siger generalsekretæren.

Ifølge FN's klimapanel IPCC er koncentrationen drivhusgasserne CO2, metan og dinitrogen (lattergas) i atmosfæren højere end den har været i 800.000 år.

Verdens politiske ledere mødes om få uger i Warzawa til klimatopmødet COP 19.

Oliekæmpe: Fjern støtten til fossile brændsler

Mere fra EnergiWatch

Sverige udsætter elloft til marts

Mens man i Danmark insisterer på, at el-loftet skal gælde fra 1. december trods manglende lovgivning, udskyder svenskerne deres til 1. marts, fordi der heller ikke i Sverige har været tid til at få en national udmøntning på plads.

Nature Energy-topchef spår massiv vækst efter ejerskifte

Med oliegiganten Shell som ny ejer er danske Nature Energy klar til at forsvare sin position som markedsleder, når det globale potentiale om tusind og atter tusindvis af biogasanlæg skal indfries, siger adm. direktør, Ole Hvelplund.

Topchef vil tilføje nye forretningsben til OK

Andelsejede OK har en stribe datterselskaber, der går udover den traditionelle brændstofforretning, som har været kernen i selskabet gennem mere end 100 år. Ny direktør fortæller, at selskabet ser på at tilføje nye forretningsben.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs