EnergiWatch

DI: EU har forældede bioenergi-regler

Der er behov for helt nye regler på bioenergi-området, hvis ikke Europa skal sakke bagud, lyder det fra Dansk Industri.

Produktion af bioenergi ved hjælp af alger. | Foto: EU

De europæiske politikere taler varmt om bioenergi, men de sætter ikke handling bag deres ord. Sådan lyder kritikken fra DI Bioenergi, der i dag afholder årsmøde. I følge organisationen går det alt for langsomt med at forny EU-reglerne for brug af bioenergi.

"De regler, vi har i dag for bioenergi, afspejler desværre stadig teknologien, som den så ud for tre år siden. Så reguleringen i dag afspejler på ingen måde den store teknologiske udvikling, der er sket inden for bioenergi, siger Svend Brandstrup Hansen, formand for DI Bioenergi.

"Nu skal lovtempoet op, så danske bioenergivirksomheder kan udnytte vores styrkeposition til gavn for både klimaet og danske job," tilføjer han.

Stor eksportsektor

Ifølge DI Bioenergi er barrierne for store og for mange i Europa:

"Når der nu engang er så klar enighed om at øge andelen af vedvarende energikilder, haster det med at få fjernet alle de barrierer, som gør det unødig svært for vores virksomheder at bidrage til den fælles opgave," siger Svend Brandstrup Hansen, formand for DI Bioenergi.

I dag udgør eksporten af danskbaseret energiteknologi 10 pct. af den samlede danske vareeksport. I den kategori står de mange teknologileverandører af kedler stærkt sammen med andre teknologier til at omsætte bioenergi og affald til bæredygtig el, varme og køling og andre bioprodukter.

Biomasse står i dag for 12 pct. af energiforbruget i verden.

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs