DI: EU har forældede bioenergi-regler

Der er behov for helt nye regler på bioenergi-området, hvis ikke Europa skal sakke bagud, lyder det fra Dansk Industri.
Produktion af bioenergi ved hjælp af alger. | Foto: EU
Produktion af bioenergi ved hjælp af alger. | Foto: EU

De europæiske politikere taler varmt om bioenergi, men de sætter ikke handling bag deres ord. Sådan lyder kritikken fra DI Bioenergi, der i dag afholder årsmøde. I følge organisationen går det alt for langsomt med at forny EU-reglerne for brug af bioenergi.

"De regler, vi har i dag for bioenergi, afspejler desværre stadig teknologien, som den så ud for tre år siden. Så reguleringen i dag afspejler på ingen måde den store teknologiske udvikling, der er sket inden for bioenergi, siger Svend Brandstrup Hansen, formand for DI Bioenergi.

"Nu skal lovtempoet op, så danske bioenergivirksomheder kan udnytte vores styrkeposition til gavn for både klimaet og danske job," tilføjer han.

Stor eksportsektor

Ifølge DI Bioenergi er barrierne for store og for mange i Europa:

"Når der nu engang er så klar enighed om at øge andelen af vedvarende energikilder, haster det med at få fjernet alle de barrierer, som gør det unødig svært for vores virksomheder at bidrage til den fælles opgave," siger Svend Brandstrup Hansen, formand for DI Bioenergi.

I dag udgør eksporten af danskbaseret energiteknologi 10 pct. af den samlede danske vareeksport. I den kategori står de mange teknologileverandører af kedler stærkt sammen med andre teknologier til at omsætte bioenergi og affald til bæredygtig el, varme og køling og andre bioprodukter.

Biomasse står i dag for 12 pct. af energiforbruget i verden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter