EnergiWatch

"Hvis politikerne blot kunne bestemme sig, kan Japan blive fri for atomkraft"

Fukushima kan også blive en ny mulighed, men ikke så længe Japans regering blindt støtter atomindustrien. Det siger Japans legendariske premierminister Junichiro Koizumi.

Foto: Colourbox

TOKYO, JAPAN. Junichiro Koizumi er ikke blot kendt som en af Japans mest populære premierministre nogensinde, men også som en af landets mest effektive. Koizumi regerede landet fra 2001 til 2006, men har i årene siden trukket sig fra politik og holdt sig langt fra både medierne og offentligheden.

Det har det Liberaldemokratiske Parti (LDP) ofte været ærgerlige over, for det var under Koizumis legendariske lederskab, at partiet indtil for syv år siden gik fra succes til succes. Men skæbnen kan være lunefuld – LDP, der lige nu har dannet regering, er blandt den japanske atomsektors stærkeste fortalere. Og det, siger Koizumi nu, er en kolossal fejl.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs