EnergiWatch

Kriegers Flak får rygstød af EU-kommissionen

Transmissionforbindelser til Kriegers Flak og Tyskland, kabel mellem Danmark og Holland samt en gasrørledning til Polen er blandt de danske energiprojekter, der får en håndsrækning af EU-kommissionen.

Foto: Alan O Neill - Statoil

Transmissionsforbindelserne knyttet til havmølleparken Kriegers Flak i Østersøen mellem Danmark og Tyskland samt en 700 MW forbindelse mellem Danmark og Holland er blandt de danske bidrag, der er blevet udpeget på en ny liste over vigtige energiprojekter, som skal hjælpe med til at integrere de europæiske energimarkeder.

Placeringen på listen skal gøre det lettere at opnå hurtig myndighedsgodkendelse samt opnå billig finansiering, står der i en meddelelse fra EU-kommissionen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs