Lidegaard: Vigtigt at undgå Nordsø-usikkerhed

Lidegaard mener, at den nye Nordsø-aftale skaber klarhed og sikkerhed for langsigtede investeringer i Nordsøen.

Regeringen, Enhedslisten og Dansk Folkeparti har indgået aftale om en harmonisering af beskatningen i Nordsøen.

Aftalen betyder, at alle selskaber, der har aktivitet i Nordsøen, fra 2014 og frem beskattes efter samme regler.

Olieprofessor skifter kurs efter Bayerngas-opgave 

Klima- og energiminister Martin Lidegaard mener, at det er vigtigt, at der nu er skabt klarhed om fremtidens investeringer i Nordsøen.

”Det er afgørende, at vi nu har fået skabt klarhed omkring de langsigtede rammer for investeringer i Nordsøen. Vi går snart i gang med 7. udbudsrunde, og her det er vigtigt, at der ikke længere er usikkerhed omkring de fremtidige rammevilkår i Nordsøen," siger han i en meddelelse.

Han siger til Børsen, at der stadig er interesse for nye danske licenser. Det kan netop ses ved, at der er interesse for den næste runde af olielicenser.

"Det kan vi se på den interesse, der har været for den såkaldte 7. udbudsrunde, hvor nye licenser kan gives til olieselskaber, der ønsker at hente olie op af den danske undergrund," siger ministeren til avisen og henviser til en rapport fra Wood Mackenzie, der viser, at de økonomiske vilkår Danmark tilbyder olieselskaberne er konkurrencedygtige taget de geologiske forhold i betragtning.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Ø og DF bag aftalen

Frank Aaen, Enhedslistens finansordfører, så gerne, at skatteskruen havde fået et ekstra nøk med den nye aftale, men han hæfter sig ved, at der trods alt kommer flere penge i kassen.

”De store olieselskaber har længe betalt alt for lidt i skat. Nu sikrer vi, at der går en langt større del af overskuddet til den danske statskasse. Det er både rimeligt og retfærdigt. Ressourcerne i Nordsøen tilhører den danske befolkning, og derfor skal så stor en del af overskuddet som muligt gå til fællesskabet. Her konkret til en togfond, der styrker den kollektive trafik," siger han.

Rene Christensen, Dansk Folkepartis finansordfører, siger:

”Jeg er glad for, at vi er blevet enige om en aftale, som sikrer en fornuftig beskatning i Nordsøen uden tilbagevirkende kraft. Dansk Folkeparti har med etableringen af togfonden sikret, at vi binder Danmark bedre sammen til gavn for alle danskere."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også