EnergiWatch

Lettisk systemoperatør køber andel i nordisk elbørs

Augstspregum Tikls fra Letland har købt en lille andel i Nord Pool Spot.

Nord Pool Spot har fået endnu en ejer. Den lettiske systemoperatør, Augstpregum Tikls, har købt sig ind som medejer. Nu er alle de baltiske systemoperatører med i børsen, skriver Energinet.dk.

I 2012 købte estiske Elering og litauiske Litgrid også hver to procent. Norske Statnett og svenske Kraftnät har hver 28,2 procent af aktierne, mens finske Fingrid og danske Energinet.dk hver har 18,8 procent.

Købet er et naturligt skridt hen mod målet om et mere åbent elmarked i Skandinavien og Baltikum, lyder det fra Energinet.dk.

"Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes at få alle tre baltiske systemoperatører med som ejere af Nord Pool Spot. Det binder det nordiske og baltiske marked endnu tættere sammen og giver os et endnu bedre udgangspunkt for at præge den kommende europæiske integration af elmarkeder," siger elmarkedsdirektør Søren Dupont Kristensen fra Energinet.dk’s eldivision.

Skatteændring ottedobler Energinet.dk's overskud 

Eldirektør skoser Natur-Energi: "Det er mig ubegribeligt"

Trader: Elbørs-nedbrud kunne være blevet rigtig dyrt 

Mere fra EnergiWatch

Elbiler er ikke altid en gevinst for klimaet - nogle bliver det aldrig

Kører man kun 3.000 km i bil om året, bliver det aldrig bedre for klimaet at køre i en elbil. Kører man 7.500 km om året, går der otte-ni år, før skiftet gavner klimaet, viser ny forskning. Jo længere, man kører, jo bedre bliver klimaregnestykket. For mange kan det være klogt at vente med at skifte til en elbil, lyder rådet fra FDM og forskere ved Aarhus Universitet.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs