Favorable vilkår skal sikre strøm til elbilerne

Det skal være gratis at opsætte ladestandere på rastepladser, indtil der er et "forretningsmæssigt grundlag," lyder det fra regeringen, der vil have flere elbiler på vejene.
Foto: Clever
Foto: Clever

Elbilerne lader vente på sig, men infrastrukturen skal være i orden.

Elbilmarkedet er næsten dødt 

Klima- og energiministeriet vil sende ladestandere i udbud, så det bliver muligt for operatører at opstille dem langs det overordnede danske vejnet under favorable vilkår. I forvejen er elbilerne fritaget for afgifter.

Mere eller mindre konkret betyder det ifølge ministeriet, at operatører ikke “skal betale afgift for at have ladestandere stående på Vejdirektoratets rastepladser, før der er et forretningsmæssigt grundlag for det.”

“Det er en højt prioriteret sag for regeringen at skabe optimale muligheder for elbiler herhjemme,” siger minister Martin Lidegaard i en meddelelse. Han henviser til, at Danmark har et mål om at gøre sig uafhængig af fossile brændstoffer i 2050.

“For at det kan realiseres, må vi komme i gang med omstillingen til alternative drivmidler i trafikken og på motorvejsnettet.”

Taxa-chef: Elbiler er "vanvittigt gode" 

Transportsektoren er klassens uartige elev

Mens energiforbruget er faldet i en række brancher og sektorer, fortsætter energiforbruget og CO2-udledningerne i transportsektoren med at stige.

Udbuddet af ladere til elbiler er da tilsyneladende også kun det første skridt i retning mod en grønnere transportsektor. Der er også planer for en udrulning af infrastruktur, der gør det muligt at tanke brint og gas. I første omgang er det dog elbilerne og et udbud af ladestanderne, der bliver førsteprioritet.

“Men det er hensigten, at der i de kommende år også skal udbydes mulighed for optankning med gas og senere brint,” står der i meddelsen, hvor transportminister Pia Olsen Dyhr siger, at udviklingen “vil gøre disse biler langt mere attraktive i forbrugernes øjne og dermed forhåbentlig også føre til miljømæssige forbedringer.”

Elbil Alliancen: 20 pct. i 2020 var for optimistisk

Lidegaard: Stadig realistisk med 5.000 ladestandere

Tesla-elbil slår Audi og Lexus

Tesla stormer frem 

 

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også