EnergiWatch

Medie: Saudi-Arabien frister Rusland med oliestudehandel

En historie i russiske og libanesiske medier beskriver, hvordan Saudi-Arabiens efterretningschef skulle have forsøgt at få Rusland til at trække støtten til Bashar al-Assads regime i Syrien.

Saudi-Arabiens efterretningschef skal efter sigende have forsøgt sig med en kombination af trusler og olietilbud for at få Rusland til at trække støtten til Bashar al-Assads regime i Syrien, skriver den britiske avis The Telegraph.

Lækkede transskriptioner beskriver et møde, hvor kongedømmets efterretningschef, prins Bandar bin Sultan, skal have lovet Ruslands Vladimir Putin et samarbejde med OPEC om olie- og gasproduktionen i et forsøg på at få Rusland til at skifte side. Historien har floreret i russiske og libanesiske medier.

"Lad os undersøge, hvordan vi skaber en russisk-saudisk strategi på området olie. Målet er at blive enige om en oliepris og en produktionsmængde, der holder prisen på de globale markeder stabil," er prinsen citeret af The Telegraph for at sige.

Prinsen taler endvidere om tjetjenske terrorgrupper, der opererer i Syrien, men som også kan spille en rolle ved de olympiske vinter-lege i den russiske sortehavsby Sochi i 2014.

"Jeg kan give dig en garanti for beskyttelse af vinterolympiaden næste år. De tjetjenske grupper, der truer sikkerheden ved legene, er kontrolleret af os," siger han efter sigende ifølge The Telegraph, ligesom han også lovede at beskytte Ruslands flådebase i Syrien, hvis Assads regime bliver væltet.

Det dramatiske møde skal have været fuld af advarsler om en dramatisk udvikling i det borgerkrigsramte land, men den saudiske efterretningsmand ser ifølge The Telegraph ikke ud til, at have haft held med sit forehavende.

"Vores holdning til Assad vil aldrig ændres. Vi tror, det syriske regime er den bedste talsmand på vegne af det syriske folk, og de folk, der ikke er kannibaler, siger Putin ifølge The Telegraph med henvisning til en video af en oprører, der skal have spist en død fjendes indvolde.

Prins Bandar advarede fra sin side om, at en militær løsning ikke kan undgås, hvis Rusland afviser olivengrenen.

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Elbiler er ikke altid en gevinst for klimaet - nogle bliver det aldrig

Kører man kun 3.000 km i bil om året, bliver det aldrig bedre for klimaet at køre i en elbil. Kører man 7.500 km om året, går der otte-ni år, før skiftet gavner klimaet, viser ny forskning. Jo længere, man kører, jo bedre bliver klimaregnestykket. For mange kan det være klogt at vente med at skifte til en elbil, lyder rådet fra FDM og forskere ved Aarhus Universitet.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs