Frygt for amerikansk intervention presser oliepris op

Frygt for eskalering i Syrien presser olieprisen op.
Foto: SaudiAramco
Foto: SaudiAramco
/ritzau/FINANS

Uroen i Mellemøsten fortsætter med at presse oliepriserne højere tirsdag morgen. Onsdagens kommentarer fra den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, om, at præsident Barack Obama vil holde den syriske regering ansvarlig for sidste uges gasangreb, får investorerne til at frygte for en eskalering af problemerne i den i forvejen uro-ramte region.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 111,20 dollar mod en pris på 110,95 dollar mandag ved 17-tiden. En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 106,40 dollar, hvor en tønde mandag eftermiddag kostede 106,10 dollar.

Olieprins udstiller Opec-dilemma

USAs olieudvinding presser OPEC men gavner økonomien

John Kerry understregede mandag i Washington, at beviserne for, at Syriens præsident Bashar al-Assads regime er ansvarlig for sidste uges angreb, der medførte mere end 1.300 dødsfald, er "ubestridelige".

"Der er usikkerhed om de geopolitiske problemer. Det er en destabiliserende faktor. Mange investorer vil blive stående på sidelinjen," siger chefinvestor Angus Gluskie fra White Funds Management i Sydney til Bloomberg News.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter