EnergiWatch

Låg på gylle kan reducere CO2-udledning markant

Billigt, effektivt klimatiltag modtages positivt af SF, de grønne og tænketank – og med stor skepsis af Venstre og landbrugstoppen, skriver Politiken.

Allerede i 2005 dokumenterede Danmarks Jordbrugsforskning og Forskningscenter Risø, at et låg på Danmarks tusindvis af åbne gylletanke nemt og billigt kunne mindske vores CO2-udledning: Et låg på tankene kunne nemlig bedre sørge for, at bakterier åd gyllens kraftige drivhusgas metan, før den steg op i atmosfæren og bidrog til den globale opvarmning.

Men selv om forskerne vurderede, at et lovkrav om låg kunne fjerne op mod 1 procent af Danmarks samlede CO2-udledning – uhørt meget for et enkelt tiltag – er det først i morgen, at det for alvor kommer på den politiske dagsorden. Der vil det indgå i regeringens store klimaplan som et af de mest effektive tiltag til at nå Danmarks klimaforpligtelser.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs