EnergiWatch

Nu overhaler Kina USA

De amerikanske myndigheder forudser, at Kina inden for få måneder overhaler USA som verdens største olieimportør.

Til oktober overhaler Kina USA som verdens største olieimportør.

Det forudser EIA, U.S. Energy Information Administration. Energieksperterne i den toneangivende amerikanske energimyndighed forventer samtidig, at tendensen med vigende amerikansk import vil fortsætte næste år, hvor Kina vil sætte sig sikkert på førstepladsen med en daglig import på knap syv mio. tønder olie mod USA's godt fem mio.

Kun gas er billigere end vind i USA 

Udviklingen dokumenterer, at det amerikanske skifereventyr for alvor er slået igennem på den globale oliescene.

"Den forestående fremkomst af ​​Kina som verdens største netto olieimportør har været drevet af stabil vækst i den kinesiske efterspørgsel, en øget olieproduktion i USA, og en flad efterspørgsel efter olie i det amerikanske marked," skriver EIA i en kommentar.

Skiferolie har stort potentiale 

Det amerikanske skifereventyr betyder ifølge EIA, at landets olieproduktion når knap 13 mio. tønder dagligt i 2014, en stigning på 28 pct. fra 2011. Til sammenligning vil den indenlandske produktion i Kina vokse med seks pct. i perioden, og det presser Kina op på førstepladsen over verdens største olieimportører.

På trods af kinesernes kommende førstplads, er efterspørgslen på olie i USA stadig markant højere, end den er i Kina.

Den kinesiske efterspørgsel stiger 13 pct. fra 2011 til 2014, og betyder, at oliebehovet ender på omkring 11 mio. tønder olie dagligt.

Amerikanerne forventes at efterspørge18,7 mio. tønder olie om dagen i 2014. Det er et godt stykke mindre end toppen, der lød på 20,8 mio. tønder om dagen i 2005.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Sverige udsætter elloft til marts

Mens man i Danmark insisterer på, at el-loftet skal gælde fra 1. december trods manglende lovgivning, udskyder svenskerne deres til 1. marts, fordi der heller ikke i Sverige har været tid til at få en national udmøntning på plads.

Nature Energy-topchef spår massiv vækst efter ejerskifte

Med oliegiganten Shell som ny ejer er danske Nature Energy klar til at forsvare sin position som markedsleder, når det globale potentiale om tusind og atter tusindvis af biogasanlæg skal indfries, siger adm. direktør, Ole Hvelplund.

Topchef vil tilføje nye forretningsben til OK

Andelsejede OK har en stribe datterselskaber, der går udover den traditionelle brændstofforretning, som har været kernen i selskabet gennem mere end 100 år. Ny direktør fortæller, at selskabet ser på at tilføje nye forretningsben.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs