Bold på pubben er bedst for klimaet

Her er den klimavenlige undskyldning for at liste på bar og se fodbold med vennerne.

Hvilke CO2-spor sætter du dig, når du tænder for en fodboldkamp på fjernsynet, ipad'en eller hvis du går ud med vennerne?

Det har det britiske konsulentfirma The Carbon Trust sat sig for at undersøge, og resultatet viser, at der kan være gode grunde til at sætte kursen mod en pub eller invitere vennerne på besøg, når dommerfløjten lyder.

Beregningerne viser nemlig, måske ikke så overraskende, at den mest miljøvenlige måde at se en fodboldkamp på er at se den sammen med andre - men det ikke lige meget på hvilken måde.

Den mest CO2-belastende måde at se kampen på er på stadion på grund af transportudledningen, ligesom mad og drikke under kampen kan bidrage væsentlig til den personlige CO2-udledning for en tilskuer.

Firmaet har lavet beregninger på den kommende FA Community Shield-kamp mellem Manchester United og Wigan d. 11. august, som viser, at kampen vil koste 5.160 ton CO2-udledning, hvoraf omkring 5.000 ton vil komme fra transport af fans, hvilket er lig med den årlige udledning fra 1.000 britiske husholdninger.

Derimod er det langt billigere ifølge The Carbon Trust at se kampen hjemme ved venner eller på en pub - men er her det igen ikke lige gyldigt, hvilket tv der er tale om.

LED-skærme er så ellers mest energieffektive, hvorefter LCD og plasmaskærme følger.

Gratis strøm om lørdagen 

Endnu billigere i CO2-regnskabet er det dog at se fodbold på en tabletcomputer eller en smartphone. For lige som spillerne bliver mindre på de små enheder, så bliver CO2-udledningen det også i takt med den mindre skærm, og faktisk kan man spare op til otte gange så meget CO2 i forhold til at følge med på et almindeligt tv.

Men her skal man passe på. For hvis det skal holde stik, er det meget vigtigt, at de trådløse enheder er koblet op på en bredbåndsforbindelse og ikke kører via mobilt dataforbrug. Bruger man en 3G-forbindelse ser regnestykket nemlig helt anderledes ud: Hele ti gange så meget CO2 bliver der nemlig udledt i forhold til en bredbåndsforbindelse, og faktisk er den mobile fodboldsening den dyreste måde, når kampen ikke ses på stadion.

Se undersøgelsen her.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

 

Lidegaard om klimaplan: Det behøver ikke at gøre ondt 

Miljøorganisationer om EUs CO2-udspil: Business as usual 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også