EnergiWatch

Norsk oliefond vil bestemme mere

I fremtiden skal den stenrige norske Oliefond spille en langt mere aktiv rolle som aktionær.

Med en bugnende pengekasse på 4500 mia. norske kroner skal der ikke kun afkast til, men også indflydelse. Sådan lyder det fra den norske Oliefond, der nu gør klar til at påtage sig et større ansvar og mere medindflydelse som aktionær. Det skriver den britiske avis Financial Times.

Oliefonden har hyret tre eksperter inden for selskabsstyring, der skal hjælpe fonden til et mere aktivt medejerskab.

En af de tre nye eksperter er Yngve Slyngstad, der allerede har sikret sig en plads i nomineringskommiteen i den svenske Volvo-koncern, og Oliefonden vil gå efter flere pladser i bestyrelser og nomineringskommiteer i fremtiden, skriver Financial Times.

Nordmænd vil opsplitte verdens største pengetank 

Størrelse giver ansvar

I gennemsnit ejer Oliefonden 2,5 procent af alle børsnoterede europæiske selskaber, og er verdens største investeringsfond. De tre eksperter man har hyret er Peter Montagnon, der har lang erfaring som lobbyist i forsikrings- og investorbranchen. John Kay, erhvervsjournalist og forfatter. Og Tony Watson, bestyrelsesformand i blandt andet Vodaphone og Lloyds Banking.

"Det er sandt, at jo større en ejer man bliver, jo mere øges forventningerne til dig som aktionær. Den gode ting ved os nordmænd er, at vi er klar til påtage os den udfordring. Oliefonden er forholdsvis ny og har vokset meget hurtigt, og derfor opstår der udfordringer. Jeg håber, at vi rådigvere kan hjælpe med de udfordringer," siger Peter Montagnon til Financial Times.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs