EnergiWatch

EU fastholder solcelle-undersøgelse

Selv om Kina og EU med en aftale forhindrede en handelskrig om solceller, fortsætter Kommissionen sin undersøgelse om skjult statsstøtte til kinesiske solceller.

Handelskrigen blev undgået, men der kan stadig lurer et solcelle-slag i horisonten. EU Kommissionen fastholder nemlig sin statsstøtte-undersøgelse af de kinesiske solceller, også selv om EU og Kina har indgået en aftale om minimumspriser på solcellerne. Det meddeler Kommissionen.

Kommissionens undersøgelse har til hensigt at afdække, om der ydes ulovlig statsstøtte til de kinesiske solceller, der eksporteres til EU. Undersøgelsen forventes at være afsluttet senere i år, og Kommissionen vil tage stilling til, om der skal indføres evt. told og skat på de kinesiske solceller senest den 5. december i år - afhængig af hvad undersøgelsen måtte vise.

EU og Kina enige om solcelleaftale

"Vores undersøgelse vil fortsætte med henblik på en endelig afklaring af sagen, og undersøgelsens resultater vil ikke være påvirket af den indgåede aftale mellem Kina og EU." lyder det fra Kommissionen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs