Selv britisk højrefløj støtter vindmøller

65 pct. af de britiske vælgere går ind for støtte til vindkraft, og hele 78 pct. går ind for støtte til solkraft. Næsten halvdelen støtter atomkraft, mens briterne er mere delte om skifergas.

Den grønne britiske handelsorganisation, Renewable UK, har fået YouGov til at lave en rundspørge blandt britiske vælgere, og den viser, at selv blandt de mest skeptiske vælgere mener flertallet, at regeringen bør støtte vindkraft.

65 pct. af de knap 2.000 adspurgte britere mener således, at den Cameron-ledede regering gør rigtigt i at støtte vindkraft, og hele 76 pct. mener, at det er rigtigt at støtte tidevandskraft - en energiform, der udnytter forskellen mellem flod og ebbe.

Selv blandt det højreorienterede UK Indepence Party's vælgere mener lige over halvdelen, at regeringsstøtte til vindenergi er fornuftig.

"Rundspørge efter rundspørge viser, at vælgere værdsætter low-carbon teknologier som vind og tidevandskraft. Der er ikke en eneste aldersgruppe eller vælgerdemografi, hvor et flertal ikke ønsker at støtte vindenergi," siger Jennifer Webber, RenewableUK's chef for external affairs i en meddelelse.

Selvom vind- og vandkraft har opbakning blandt de britiskere vælgere, er endnu flere vilde med solkraft. 78 pct. af de britiske vælgere mener såleedes, at støtte til solenergi er lige i skabet, mens kun 10 pct. er imod. Storbritannien har ellers skåret kraftigt i sine subsidier til netop solenergi.

Britisk kulboss bange for blackouts 

Usikkerhed om skifergas og atomkraft

Mens briterne tilsyneladende er glade for vind-, sol- og vandkraft, er de anderledes delte, når det kommer til atomkraft og skifergas.

Halvdelen af briterne mener, at det er fornuftigt, at regeringen støtter atomkraft økonomisk, mens 28 pct. er imod, og resten af de adspurgte er uafklarede.

Mens næsten halvdelen således støtter støtte til atomkraft, er de til gengæld anderledes lunkne ved udsigten til at støtte skifergasudvinding økonomisk.

41 pct. erklærer sig for og 31 pct. imod, når spørgsmålet går på, hvorvidt kongeriet skal udvinde gas fra de underjordiske skiferlag.

Befolkningen er dog væsentligt mere usikker på, hvad den skal synes om skifergas - der er et relativt nyt emne i Storbritannien - sammenlignet med eksempelvis vind- og solkraft. Mere end en fjerdedel ved således ikke, hvad de skal synes om støtte til skifergas, mens tre fjerdele dog mener, at udvinding af gas fra skiferen vil være godt for økonomien.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs