EnergiWatch

Overskuddet halveret hos NKT-konkurrent

Kabelproducenten Prysmian, der konkurrerer med danske NKT, har haft et svært første halvår bl.a. på grund af svært marked i Europa.

Foto: atlas copco

Den italienske kabelproducent Prysmian, der ligesom NKT Cables producerer kabler til industrien, kom ud af første halvår med et stort fald i overskuddet forårsaget af krise i den europæiske byggeindustri.

Omsætningen faldt 7,5 pct. til 3622 mio. euro fra 3916 mio. euro i samme periode sidste år, mens driftresultatet faldt 24,6 pct. til 134 mio. euro fra 178 mio. euro i 2012. På bundlinjen blev overskuddet mere end halveret og faldt til 41 mio. euro fra 89 mio. euro.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Årsagen skal især findes i et svært marked i Europa og usikkerhed omkring den politiske opbakning til bredbåndsudbredelsen i Nord- og Sydamerika. Selskabet forventer en forbedring i andet halvår efter at have set tegn på en genopretning i andet kvartal.

"I andet kvartal af 2013 så vi en stigning i både omsætningen og profitabiliteten i forhold til første kvartal, men vi ligger fortsat under niveauet fra 2012, forklarer Prysmians administrerende direktør, Valerio Battista, i selskabets regnskab.

NKT-konkurrent kommer svækket ud af første halvår

Fransk NKT-konkurrent overvejer ny kabelfabrik

NKT gennemfører svensk kabelkøb 

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Nordex taber knap en milliard i andet kvartal

Den tyske mølleproducent er den næste i rækken, der kan fremvise et stort tab. Nordex må ligeledes se toplinjen svinde ind. Det er dog præcis som ventet, lyder det fra direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs