Kraftig fremgang for nordjyske energifirmaer

70 procent af energivirksomhederne i Nordjylland har oplevet vækst i omsætningen eller bruttofortjenestene seneste tre år. Det er en af hovedkonklusionerne i en undersøgelse foretaget af Aalborg Kommune.
Blandt andet Siemens Wind Powers vingefabrik i Aalborg har oplevet fremgang. | Foto: Siemens
Blandt andet Siemens Wind Powers vingefabrik i Aalborg har oplevet fremgang. | Foto: Siemens

Krisen er for alvor være ved at være lagt bag de nordjyske energiivirksomheder. I hvert fald hvis man skal tro en ny undersøgelse fra Aalborg Kommune.

Undersøgelsen viser, at 70 procent af de nordjyske energivirksomheder, der indgår i undersøgelsen, har op-levet en vækst i omsætningen eller i bruttofortjenesten de seneste tre år, mens 67 % af energivirksomhe-derne har haft vækst i årets resultat.

Nordjylland er springbræt til hele verden

Vil tjene stort på udslidte møllevinger 

Det er især den nordjyske vindindustri, der blandt andet omfatter Siemens Wind Power og Bladt Industries, der har trukket det nordjyske energierhverv frem.

"Det er flotte resultater, som bekræfter os i, at både den nordjyske energibranche i almindelighed og vindenergibranchen i særdeleshed både nu og fremover kan spille en både væsentlig og bærende rolle i at skabe vækst hos regionens erhvervsliv. Det er en branche, der i meget høj grad kommer til at tegne fremtiden, og som allerede i dag spiller en afgørende rolle på tværs af sektorer, forklarer Tonny Skovsted Thorup, konstitueret afdelingschef i Aalborg Kommunes Erhvervsafdeling.

Masser af nye job

Også hos Vindmølleindustrien ser man positivt for udsigterne for den nordjyske energibranche.

"Virksomhederne, der leverer til vindmølleindustrien, oplever efter nogle meget svære år nu igen vækst i både omsætning, eksport og beskæftigelse. Vi forventer, at de danske virksomheder under ét vil vinde markedsandele igen i år, da de er bedre rustet til konkurrencen end tidligere. Nordjyske virksomheder med f.eks. Bladt, Liftra og Aalborg Havn i spidsen er gode eksempler på den udvikling," lyder det fra Jan Hylleberg, adm. direktør i Vindmølleforeningen.

 Grøn energi og Aalborg Universitet er løftestang for fremtidens arbejdspladser

Undersøgelsen viser, at de små og mellemstore virksomheder i vindindustrien forventer at ansætte 200 nye medarbejdere, og de største virksomheder forventer at ansætte 1.500 nye medarbejdere i de kommende år.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ge Renewable Energy

Ørsted eneste byder i havvindudbud