EnergiWatch

Grønne topchefer fik "grotesk" afslag på vækstkapital

SE Blue Equity har fået afslag på 150 mio. kr. vækstkapital, som fonden var blevet stillet i udsigt. "Grotesk" siger direktør i SE, Niels Duedahl.

Danfoss, PFA, SE og Danish Commodities kalder forholdene i Dansk Vækstkapital for "groteske" og beskylder ifølge Børsen investeringsfonden for at løbe fra et tilsagn om en bevilling på 150 mio. kr. til kapitalfonden SE Blue Equity.

"Jeg fattes ord for at beskrive, hvor grotesk situationen er," siger Niels Duedahl, adm. direktør i SE og formand for SE Blue Equity, der investerer i grønne virksomheder, til avisen.

Første køb i hus for grøn kapitalfond 

Den store ståhej skyldes, at SE Blue Equity i januar fik et betinget tilsagn fra Dansk Vækstkapital på 150 mio. kr., men selvom bestyrelsen i Dansk Vækstkapital bifalder bevillingen, har sekretariatet i samme organisation vendt tommelen nedad.

Tidl. erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), der stod bag etableringen af Dansk Vækstkapital, siger til Børsen, at det aldrig har været meningen, at sekretariatet skulle have en "slags vetoret". Han er dog inhabil i den aktuelle sag, fordi han også sidder i bestyrelsen i SE Blue Equity.

Dansk Vækstkapital hører under Vækstfonden.

SE: Går efter at eje kunden 

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs