EnergiWatch

Obama vil bremse CO2-udledninger fra kraftværker

USA's præsident arbejder på at fastsætte grænser for, hvor store mængder CO2, eksisterende amerikanske kraftværker må udlede. Globalt set er kraftværker den største kilde til CO2, så lovgivningen kan få store konsekvenser.

Foto: DALHOFF CASPER

Præsident Barack Obama er i sin anden og sidste præsidentperiode, og tilsyneladende ønsker han et eftermæle, der er grønnere end det, hans hidtidige indsats berettiger til.

Obama og Xi: Vi vil kæmpe for klimaet 

Præsidenten arbejder på at indføre en grænse for, hvor store mængder CO2 og drivhusgasser eksisterende amerikanske kraftværker må udlede.

Det skriver New York Times.

Kraftværker er den største kilde til CO2-udledninger, og globalt står de for omkring 40 pct. af alle drivhusgasudledninger.

Politisk er det en varm kartoffel, men hvor Obama har haft vanskeligt ved at gennemføre grøn energilovgivning i kongressen, slog en højesteretsdom i 2007 fast, at det er præsidentens lod at regulere de eksisterende kraftværker.

USA's gaseventyr kan ikke kopieres 

Det skriver avisen som henviser til, at Heather Zichal, koordinator for energi og klimaforandringer i Det Hvide Hus, i går sagde, at præsidenten vil fremlægge politiske initiativer "i de kommende uger."

Hun slog fast, at ingen af de initiativer, der overvejes af administrationen, vil kræve ny lovgivning eller ny finansiering fra kongressen.

Forleden sagde Obama ved en tale i Berlin, at USA og verden har et moralsk ansvar for at vise handlekraft og bremse opvarmningen af planeten.

"De dystre alternativer berører alle nationer - voldsommere storme, tørke og oversvømmelse. Nye bølger af flygtninge, kystlinjer der forsvinder, have der stiger," sagde præsidenten under sin tale og understregede, at "Vi skal i gang med arbejdet."

Frihandel kan booste skrantende grøn eksport

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs