EIA 2013: Hvor skal energipriserne hen?

Konference: Hvilken langsigtede konsekvenser får det amerikanske skiftergaseventyr, og hvilken forventninger har den amerikanske regering til de kommende års udvikling i energipriserne? EnergiWatch deltager i den amerikanske regerings EIA 2013 konference i Washington.
Foto: NEXEN
Foto: NEXEN
AF SØREN SPRINGBORG

USA er med hastige skridt på vej ud af flere års økonomisk krise – godt hjulpet på vej af lave gaspriser og en snarlig udsigt til at blive selvforsynende på gas- og olieområdet. Og netop konsekvenserne for de globale energipriser af den amerikanske vækst og den tilsyneladende ustoppelige skifergas-revolution er det helt store tema, når mere end 800 beslutningstagere inden for både den amerikanske og den globale energibranche mødes i USA's hovedstad Washington. Her vil de mandag og tirsdag diskutere den aktuelle og den fremtidige udvikling af energipriserne og forsyningerne på energimarkederne.

Statoil forudser stor stigning i globalt energibehov 

EnergiWatch deltager i konferencen, og du kan her på sitet i de kommende dage holde dig løbende opdateret med reportager og interviews fra konferencen.

Minister topnavn

Konferencen åbnes af USA's energiminister, Ernest Moniz, og af direktøren for et af USA's største energiselskaber, Thomas Fanning, Southern Energy. Senere mandag amerikansk tid vil blandt andet verdens fremtidige olieforekomster blive diskuteret af ledere fra branchen, og ledelsen fra Ford Motor Company vil give sit bud på, hvordan bilindustrien vil tilpasse sig fremtidens krav til brændstofseffektivitet og udslip.

Ny undersøgelse: Verdens undergrund er proppet med olie 

Tirsdag formiddag amerikansk tid vil generalsekretæren for det Internationale Energi Forum give sit bud, hvordan de amerikanske energiressourcer de kommende år vil udvikle sig. Det sker i en diskussion med Alaskas senator, Lisa Murkowski.

GE taler om gaspriser

Senere tirsdag giver konferencen svar på, hvilke konsekvenser den stigende amerikanske olieproduktion har for de globale oliepriser. Det sker, når Credit Suisse gæster konferencen. Tirsdag fokuserer konferencen også på den amerikanske skiftergas-revolution, og verdens største selskab, General Electric, taler om, hvilke konsekvenser de lave gaspriser har for selskabet.

Følg som skrevet med i konferencen her på EnergiWatch.dk.

Skifer er ikke det rene gas

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs