Amerikansk kuleksport i frit fald

Lavere vækst i Kina betyder, at den amerikanske eksport af kul er faldet med 30 pct. på en måned. Eksperter sænker forventninger for hele 2013.
Foto: DONG
Foto: DONG

Sidste år satte den amerikanske eksport af kul rekord med 126 mio. US-short tons, og ind til for nylig troede mange eksperter, at 2013 ville blive endnu bedre.

Nu viser det sig imidlertid, at eksporten er faldet markant i den seneste tid. Eksporten faldt således 31 pct. i april i forhold til måneden før, og avisens kilder forventer nu i stedet, at eksporten kan falde med mellem 10 og 15 pct. i 2013 i forhold til 2013.

Faldet skyldes primært en lavere eksport af stenkul, som anvendes til stålproduktion, som ikke efterspørges i så høj grad som tidligere på grund af lavere vækst i Kina og et generelt overudbud på det asiatiske marked, skriver Wall Street Journal.

Venezuela udfylder iransk oliehul 

David Host, CEO for shippingselskabet T. Parker Host, fortæller til avisen, at havnene er ved at forberede sig på en lavere aktivitet, men siger alligevel:

"Det lader til, at der vil være færre udskibninger af kul til Asien over hele USA. Men det er ikke dommedag. et sted i 2014 eller 2015 vil tingene gå den rigtige vej."

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også