USA's mest CO2-forurenende virksomheder

Kulkraftbaserede energiselskaber topper listen over de mest CO2-forurenende virksomheder i USA. Men også den amerikanske regering har sort samvittighed.

Tre kulkraftbasrede energiskaber topper listen over USA's mest forurenende virksomheder i følge Forbes Magazine. Det er American Electric Power, Duke Energy og Southern Company. De tre selskaber udleder henholdsvis 130 mio. ton, 127 mio. ton og 118 mio ton CO2 om året. Dermed står de tre selskaber for omkring seks procent af USAs samlede CO2-udledning i følge tallene, der er udarbejdet af University of Massachusetts.

 Redaktør advarer: Skifergas minder om IT-boblen

Som nummer fire over de mest CO2-udledende selskaber finder man den amerikanske regering, der via ejerskab af energiselskabet Tennessee Valley Authority når op på 77 mio. ton CO2 om året.

Der er et stykke ned til de store olieselskaber som ExxonMobil og BP, der befinder sig på plads nummer 14 og plads nummer 19. Også stålværker som U.S. Steel og ArcelorMittal er pænt højt på listen, hvilket også gælder for Koch Industries, der befinder sig på 27. pladsen med 24 mio. ton CO2-udledning årligt.

Canadisk kulkraftværk fanger sin CO2 fra 2014

Ser man længere ned i tallene er det klart, at den mest CO2-udledende bygning i USA er kulkraftværket James Miller i Quinton, Alabama og Scherer værket i Juliette, Georgia. Begge udleder omkring 22 mio. ton CO2 om året.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også